Friday, June 02, 2017

Introvertin pelastus sosiaalisissa tilanteissa #Life Hax


Monesti ekstrovertit hallitsevat hyvin sosiaaliset tilanteet, kun taas hieman introvertimmat ihmiset saattavat helpommin takellella samoissa tilanteissa. Onneksi tähän löytyy ratkaisu, joka ei vaadi että alat älyttömän sosiaaliseksi tai että alat olemaan jotain sellaista, joka ei tunnu sinusta ollenkaan luontevalta.

Tiedätkö sen tunteen kun päässäsi pyörii sosiaalisessa tilanteessa ajatuksia siitä, mitenköhän pitäisi heittää smalltalkkia juuri nyt? Mistä ihmeestä sitä keskustelisi? Ja mitäköhän tuo nyt tuossa miettii minusta, varsinkin jos tulee kiusallisia hiljaisia hetkiä? Näitä asioita miettiessä tulee helposti myös hieman hermostunut, stressaantunut tai kiusallinen olo, jolloin on entistäkin vaikeampaa olla luontevammin. Tämä taas johtaa siihen että epämukavat tunteesi keskustelun aikana alkavat heijastua kehonkieleesi, jolloin tilanne voi vaikuttaa entistäkin ärsyttävämmältä, itseasiassa melko epämukavalta jopa. Vaikkei näitä tilanteita tule jokaisen kanssa, niin silloin tällöin sitä huomaa jokseenkin vastaavanlaisen tilanteen osuvan kohdalle, joka on tietysti perseestä.

Yleensä neuvot näihin tilanteisiin ovat luokkaa "puhu siitä ja tästä ja tosta", mutta minun neuvoni on aivan erilainen ja paljon toimivampi, sillä se on helpompikin.

Anna Periksi = Win!Kyllä! Lakkaa kokonaan yrittämästä. Älä väkisin yritä tehdä vaikutusta tai mitään. Anna periksi. Älä yritä väkisin jutella jostain, sillä sinusta kuitenkin vain näkyisi läpi että koitat väkisin luoda keskustelua. Tämän tehdessäsi sinulle tulee paljon rentoutuneempi olo ja kaikki tilanteen aiheuttama paine tippuu harteiltasi, jonka seurauksena keskustelu muuttuu luontevammaksi. Lisäksi sinun seurassasi on helpompi olla kun vaikutat rentoutuneelta, kaikki tykkäävät rentoutuneista keskustelukumppaneista.

Tämä ei tarkoita todellakaan sitä että yrittäisit olla hiljaa, vaan sitä että lakkaat yrittämästä jolloin tilanteen tuoma paine tippuu harteiltasi ja rentoudut sen verran, että kanssasi on helpompi olla koska sinulla on mukavampi stressivapaa olo. Olen kokeillut tätä nyt muutaman kerran ja voin sanoa että tämä oikeasti toimii ihanan rentouttavasti.  

Seuraavan kerran kun joudut stressaavaan sosiaaliseen tilanteeseen, anna periksi. Niin yksinkertaista se on ja hyvin toimivaa.  
 _____________________________________

Kirjoitus joka saattaa myös kiinnostaa sinua:

No comments:

Post a Comment