Wednesday, August 02, 2017

Ajatuksiani: Muihin yhteyden saamisen saamattomuus, Stoalaisuus ja KirjaprojektejaTänään tuntuu siltä kuin ihmisiin olisi vaikea saada yhteyttä. Pitäisi ikään kuin "laskeutua" "normaalien" asioiden tasolle ja reagoida enemmän miettimättä, sillä suurinosa ihmisistä tekee näin. Ei ole kuitenkaan mukavaa laittaa naamaria kasvoille vain miellyttääkseen muita ja sopiakseen paremmin harmaaseen massaan, se luo tukahduttavan ja kahlitun olotilan.

Toisaalta on hyvin mahdollista että oikeasti saan ihmisiin yhteyden, sillä nämä ovat vain ajatuksia päässäni, eivätkä absoluuttinen neutraali totuus. Maailmassa on myös yli seitsemän miljardia ihmistä, jonka takia on hyvin pessimistä ajatella ettei saa kehenkään yhteyttä - Nauran. Kärsimme suurimman osan ajasta mielikuvituksessamme ja tämä on fakta. Kyse ei ole siitä mitä tapahtuu meille, vaan miten reagoimme ja vastaamme siihen. Ajatukset päässämme luovat tuskaa, jonka takia niitä on tärkeä oppia kontrolloimaan, se on tie parempaan elämään. Onnellisuus on vain perspektiivi, ei muuta.

Onnettomuus tulee kun emme elä tässä hetkessä, kun jatkuvasti vertailemme itseämme ja elämäämme muihin, kuinka haluamme asioita jotka ovat vaikutusvaltamme ulkopuolella ja siitä miten suurin osa meistä hakee hyväksyntää ulkopuolelta, eikä sisäpuolelta. Olemme monesti turhaan surullisia asioista, asioista joita voisimme hallita, muuttaa ja kontrolloida, mutta jostain syystä emme tee sitä, vaan jäämme mielummin valittelemaan elämäämme. Tämä on aivan turhaa kärsimystä, kun voisimme milloin tahansa tarttua muutoksen rattaisiin.

Stoalaisuus, mielen lujuusOlen alkanut kiinnostumaan Stoalaisuudesta (Eng. Stoicism), filosofiasta joka käsittelee  mielenrauhan tavoittelua ja tunteiden hillintää - mielentyyneyttä ja mielen lujuutta. Tilasin tästä kertovan kirjan "Stoicism: Introduction to The Stoic Way of Life (Stoicism Series) (Volume 1) by James Ryan", joka ei ole vielä tullut postitse perille, kuten ei myöskään seitsemän muuta kirjaa jotka tilasin - Odotan näitä innolla, lukeminen vapauttaa ("Liber").

Artikkelit ovat kuin revittyjä kirjan sivuja


Youtubevideot ovat lähinnä smalltalkia jonka ympärillä on siellä sun täällä infon palasia ja nettiin kirjoitetut artikkelit taas ovat kuin irti revittyjä kirjan sivuja epäloogisessa järjestyksessä, joita joutuu metsästämään tuskaisesti sieltä sun täältä. Kirjat taas ovat valtavia loogisessa järjestyksessä olevia tietopaketteja, joita on mukava pitää kädessä missä vain. Ja kun näitä kirjoja tilailee Amazonista ja lukee englanniksi, kasvaa samalla oma kielitaito ja sanavarasto. Halusta ymmärtää sitä haluaa heti selvittää mitä jokin sana tarkoittaa, jos sitä ei vielä tiedä suomeksi.

Kirjaprojektejani


Saan samalla myös aineistoa kirjaprojekteihini, joita on tällä hetkellä kaksi, toinen on fiktiota ja toinen faktaa - Näistä mainitsen sitten myöhemmin lisää, kun se on ajankohtaisempaa. Luovuuden pakottaminen tukahduttaa luovuuden, eikä näillä ole siksi mitään aikarajaa.
Kirjojen lueskelu on siis win win, englanninkielen taito paranee, saa aineistoa ja ideoita omiin teoksiinsa, mieli kehittyy ja sitä mukaa myös muu elämäni, sillä ulkopuoli on heijastus sisäpuolestamme.

Lisäksi sitä saa sellaista jännitystä mitä haen, kun sukeltaa tuntemattoman ääreen, kysymysmerkkien murskaaminen on nautinnollista. Ja tietysti sitä voi jakaa muillekin aina välillä jotain, jota pitää itse eeppisenä tai tärkeänä. Se ketä oikeasti tarvitsee kirjoituksiani, tulee ne myös löytämään, mikäli on ollenkaan yhteydessä omaan sisäiseen kompassiinsa, joka meiltä kaikilta löytyy sisäänrakennettuna. 
______________________________________

Muita kirjoituksiani molemmista blogeistani jotka saattavat kiinnostaa sinua:

No comments:

Post a Comment